Pluspraktijken

Op weg naar de huisartsenpraktijk van de toekomst

Sinds 2016 werken binnen MijnZorg vijftien huisartsenpraktijken samen binnen dit initiatief. Deze PlusPraktijken bouwen met elkaar aan een set van projecten die gezamenlijk moeten leiden tot betere kwaliteit van zorg, gezondheid en lagere kosten. De nadruk ligt op een geïntegreerde en patiëntgerichte aanpak, zowel binnen het team van de praktijk als samen met andere zorgverleners in de wijk.

Een belangrijk doel van het project is om te experimenteren met deze nieuwe werkwijze en nadrukkelijk van elkaar te leren door het uitwisselen van ervaringen en inzicht op de onderliggende projecten. Dit moet leiden tot betere uitkomsten dan de bestaande werkwijze, waarbij losse projecten (deels vrijblijvend) worden uitgevoerd en waarbij elk project door een andere groep van huisartsenpraktijken kan worden opgepakt/geïmplementeerd. En met succes!

Ook in andere regio’s interesse
Want ondanks dat het project nog loopt, is het concept PlusPraktijken ook opgevallen in andere regio’s en heeft al navolging gekregen. Zowel in de Westelijke Mijnstreek met ondersteuning van MCC Omnes als in Maastricht Heuvelland met ondersteuning van ZIO zijn huisartsenpraktijken gestart als PlusPraktijk.

Meer informatie

Lees meer over de PlusPraktijk